افراد دارای ناتوانی های جسمی و سالمندان اقشار مهمی در جامعه هستند که در اکثر مواقع از مشکلات حرکتی رنج می برند. این دسته از افراد برای درمان مشکلات خود نیازمند انجام فیزیوتراپی و توانمندسازی از نظر حرکتی می باشند. از این رو پیشنهاد ما به افراد دارای چنین وضعیتی انجام فیزیوتراپی در منزل به عنوان نمونه ای از فیزیوتراپی می باشد.

فیزیوتراپی در منزل، نمونه ای از درمان در منزل

افراد دارای ناتوانی های جسمی و سالمندان اقشار مهمی در جامعه هستند که در اکثر مواقع از مشکلات حرکتی رنج می برند. این دسته از افراد برای درمان مشکلات خود نیازمند انجام فیزیوتراپی و توانمندسازی از نظر حرکتی می باشند. اما همان طور که شما نیز آگاهید بسیاری از آن ها توانایی حضور در مراکز درمانی را دارا نیستند. از این رو پیشنهاد ما به افراد دارای چنین وضعیتی انجام فیزیوتراپی در منزل به عنوان نمونه ای از درمان در منزل می باشد.

واژه  فیزیوتراپی که در از آن در زبان لاتین تحت عنوان Physical Therapy یاد می کنند، از دو واژه  Physical به معنی فیزیکی وجسمانی و Therapy به معنی درمان گرفته شده است. اصطلاح فیزیوتراپی به معنای درمان فیزیک بدن انسان یا همان جسم انسان است. فیزیوتراپی در منزل که یکی از شاخه های توانبخشی و مراقبت های درمان در منزل می­باشد، خدمتی است که به بررسی وضعیت افراد مبتلا معلولیت های جسمی و حرکتی و ارزیابی وضعیت آن­ها و در نهایت درمان اختلالات آنان می­پردازد.

فیزیوتراپی  در منزل علمی است که در عین بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به معلولیت و اختلالات حرکتی، از ایجاد آسیب در این دسته از افراد نیز پیشگیری می­کند. فیزیوتراپی در منزل هم شاخه­ای از توانبخشی است و هم در مراقبت­های ویژه در منزل از افراد دارای شرایط خاص و حاد، نقش به سزایی دارد. فیزیوتراپی در منزل مختص یک سن و سال خاص نیست و در حفظ عملکردهای حرکتی، مراقبت و مدیریت بیماری­های مزمن و نیز آموزش به فرد مبتلا به این گونه اختلالات و اطرافیان او، برای بیماران در هر رده سنی که باشند، توصیه می­شود.  به افراد دارای کم توانی، در محل زندگی آن ها به منظور حفظ توانایی­هایشان کمک می کند. به افرادی که از بیماری پیش رونده­ای مانند ام اس رنج می برند،  در منزل آن ها یاری می رساند که توانایی­هایشان را حفظ کنند و به اشخاصی که فاقد یک سری از توانایی­ها به صورت مادرزادی و یا اکتسابی هستند، مساعدت می کند که توانایی­های جایگزینی را یافته و به این ترتیب حداکثر استقلال را در زندگی فردی و اجتماعی خود کسب کنند.

فیزیوتراپی در منزل

ماهیت فرآیند فیزیوتراپی در منزل

فیزیوتراپی در منزل خدمتی است که با نظارت و راهنمایی فردی تحت عنوان فیزیوتراپیست در منزل بیمار انجام شده و شامل مراحل بررسی، تشخیص، برنامه ریزی، مداخله و ارزیابی می باشد که در ادامه به بررسی این مراحل خواهیم پرداخت:

  • بررسی

 در این مرحله، فیزیوتراپیست به معاینه نقص­های موجود در بدن بیمار، محدودیت­های عملکردی او، ناتوانی یا کم توانی­ها و دیگر مشکلات شخص دارای کم توانی یا ناتوانی حرکتی می­پردازد. این اختلالات توسط آزمایشات ویژه و غربالگری بررسی شده و پس از ارزیابی نتایج کسب شده از آنالیز آن­ها، در چارچوب یک سری فرآیندها و اعمال منطقی به اختلالات موجود در شخص پی برده می­شود.

  • تشخیص

پس از مشاهده نتیجه های کسب شده از آزمایشات بیمار و ارزیابی وضعیت او، تشخیص صورت می­پذیرد. این تشخیص­ها شامل نقص حرکتی شخص، محدودیت­های حرکتی، کم توانی، ناتوانی یا سندروم می باشد.

  • برنامه ریزی

اگر بعد از انجام مرحله تشخیص معین شود که شرایط بیمار به گونه ای است که برای درمان نیازمند مداخله از طریق فیزیوتراپی در منزل می باشد، برنامه­ریزی با هدف کمک به بهبود اوضاع او و آموزش به خود بیمار و اطرافیان وی شروع می­گردد. این برنامه­ریزی در نهایت به مداخله در درمان شخص دارای اختلال حرکتی، مختوم می گردد.

  • مداخله

پس از انجام برنامه ریزی مناسب برای درمان، مداخله در درمان بیمار به منظور جلوگیری از آسیب­ها، رفع محدودیت­های حرکتی، راهنمایی و مشاوره به شخص دارای ناتوانی یا کم توانی و … آغاز می گردد.

  • ارزیابی

در مرحله ارزیابی، فیزیوتراپیست مجددا به انجام معاینات و غربالگری های خاص پرداخته و نتایج به دست آمده را مورد ارزیابی قرار می­دهد تا وضعیت بیمار و روند پیشرفت او را مورد اندازه گیری قرار دهد.

فیزیو تراپی در منزل

علل استفاده افراد از فیزیوتراپی در منزل

  • کمک به کاهش درد در محل زندگی شخص
  • کمک به بهبود توانایی­های حرکتی شخص در منزل او
  • پیشگیری از صدمه هایی که ممکن است در اثر ورزش رخ دهد و یا کمک به ترمیم این دسته از آسیب­ها در منزل بیمار
  • جلوگیری از ناتوانی یا کم توانی بر اثر برخی جراحی­ها در منزل فرد
  • توانبخشی در منزل به افرادی که دچار سکته مغزی شده و یا تصادف کرده اند
  • توانبخشی افراد پس از عمل جراحی و در منزل
  • کمک به کنترل ادرار و مدفوع به خصوص در سالمندان در منزل آنان
  • کمک به بهبود تعادل فرد به خصوص سالمندان برای پیشگیری از زمین خوردن در محل زندگی شخص
  • آموزش استفاده از عضو مصنوعی در منزل
  • اموزش استفاده از وسایل کمکی مانند عصا و واکر در محل زندگی
  • تجویز اسپلینت یا بریس

چه افرادی نیاز به فیزیوتراپی در منزل دارند؟

فیزیوتراپی در منزل در بخش­های وسیع و متنوعی فعالیت دارد. به همین دلیل نیز افراد مختلفی برای بهره گیری از خدمات ان اقدام می کنند.گاهی اوقات ممکن است شخص متقاضی یک کودک معلول باشد، گاه یک جوان ورزشکار و گاهی نیز یک فرد سالمند.

فیزیوتراپی در منزل

مطلب از جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران 


درمان در منزل منزل ,افراد ,درمان ,دارای ,فیزیوتراپی ,شخص ,در منزل ,افراد دارای ,کمک به ,فیزیوتراپی در ,که در ,برای درمان مشکلات ,افراد دارای ناتوانیمنبع

کلینیک پوست و مو

درمان در منزل

فیزیوتراپی در منزل، نمونه ای از درمان در منزل

جراحی های پوستی در کلینیک پوست و مو :

لیزر پوست در کلینیک پوست و مو

خدمات طب سنتی در منزل

روش های انتخابی جوانسازی پوست در کلینیک پوست و مو

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

آپشن خودرو | گندم کار تخفیف دونی فروش ترازو به صورت آنلاین زندگی در ترکیه Meysansmoke گردشگری هر چی که بخوای نام فروش تردمیل آنلاین مرکز خدمات تابلوسازی